Äripäev • 9. märts 2018 kell 9:08

Valga kutsub miljarditehast oma valda

Miljarditehase eestvedajad Margus Kohava ja Aadu Polli.  Foto: Andras Kralla

Tartu linnavolikogu otsustas linna külje alla kavandatud tselluloositehasele punast tuld näidata, mis toob taas lauale võimaluse, et tehas võiks asuda Valgamaal.

„Kui projekti vedajad soovivad Valga valda kaasata, oleme aruteludeks valmis,“ rääkis Lõuna-Eesti Postimehele Valga vallavanem Margus Lepik, kelle arvates võiks tehasele sobiva koha leida näiteks Tsirguliina või Taheva piirkonnas.

Vald uuris juba eelmisel aastal võimalusi saada plaanitav suur­investeering Valgamaale, läbirääkimised takerdusid suure veevooluga jõe puudumise taha.

Est-For Investi juhatuse liige Aadu Polli kinnitas, et tehase suurus ei ole kivisse raiutud, kuid investeeringu suurusjärk ei saa muutuda. „Et oleks üldse tõenäoline täita keskkonnatingimusi ja rajada tehas, mis ei mõjuta jõge, peab seal olema piisav veevoolu hulk,“ rääkis Polli, kelle sõnul ei ole ka kahe tehase rajamine reaalne.

Loe pikemalt Lõuna-Eesti Postimehest.

Hetkel kuum