Kinnisvaramulli lõhkemiseni paar aastat

Tartu Ehituse juhatuse liige Aado Kivi ennustab, et kinnisvaramulli lõhkemiseni on jäänud paar aastat.  Foto: Andras Kralla
Marge Väikenurm • 17. jaanuar 2017 kell 4:45

Tartu Ehituse juhatuse liige Aado Kivi toetab Ehitustrusti otsust siirduda Tallinna turule, kuid ennustab, et kinnisvaramulli lõhkemiseni on jäänud paar aastat.

Kui Lõuna-Eesti firma soovib laieneda ja kasvada, siis on Tallinnas ja Harjumaal tegutsemine üks väheseid võimalusi, leiab Kivi. „Loomulikult on võimalik minna Lätti, aga Nordeconist irdunud Ehitustrusti jaoks on tegemist ikkagi endise koduturuga. Sama on teinud või tegemas ka teised sama saatusega eksnordeconlased Embach ja Mapri,” rääkis ta.

“Jääb ainult arusaamatuks, miks Nordecon seda protsessi ette ei näinud ja tekitas endale olulisel määral konkurente juurde,” lisas Kivi. “Kõik need erinevate firmade juhid on ühe puu lapsed ja konkureerivad ka üksteisega.”

Ehitustrustile on riskid nüüd mõnevõrra suuremad, aga Ehitustrust, Embach ja Mapri on Kivi sõnul kogemustega ehitajad ja ilmselt suudavad “pealinna rammusamast pirukast hammustada küllalt olulise suutäie”. „Linnameeste jaoks konkurents teravneb,” lausus Kivi.

Üldisest turuseisust rääkides ütles Kivi, et konkurents on pingeline. “Jätkuvalt solgivad üksikud tegijad turgu ja kahjuks on riik oma riigihangete seadusega tupikus. Ja seda juba aastaid. Kinnisvaramulli lõhkemiseni on ilmselt paar aastat aega,” ütles Kivi.

Hetkel kuum