Sööma!
27. aprill • 3 min
Jaga lugu:

Sööma!

Eesti Toidumess ja Tallinna Lauluväljak on suureks söömapeoks valmis.
Eesti Toidumess ja Tallinna Lauluväljak on suureks söömapeoks valmis.  

Juba teist kevadet järjest kõlab mai esimesel nädalavahetusel Lauluväljakul kutse „Sööma“, mis on selge märk, et taas on põhjust sammud seada ühele suurele toidusõprade kokkusaamisele. Oodata on põnevaid tegijaid, uusi huvitavaid tooteid, esinejaid ja palju palju muud, mis rõõmustab nii kõhtu kui hinge.

Eesti Toidumess - Sööma! on koht, kus on kahel päeval koos Eesti toiduvaldkonna tublid tegijaid ehk kõik need, kellest igal ühel on edastada oma sõnum ja täita oma roll kujundamaks meie praeguse hetke toidulauda.

See on kohtumispaik, kus tootja saab silmast silma mõtteid vahetada oma toodete tarbijatega ja külastaja esitada küsimusi tootjatele kellega tavapäraselt võimalus otse suhtlemiseks puudub.

See on kokkusaamine tootjate ja tarbijate aga ka kolleegidega, kellega kasulikke mõtteid vahetada nende ja heas mõttes konkurentide tegemistele pilk heita.

Aeg ja tavad muutuvad, nii on see ka toidumaailmas, kus trendid vahetuvad sageli pead pööritama ajavas tempos, nii et „reel püsimine“ võib sageli tunduda lausa väljakutsena.

Uued toitumise suunad ja teaduse areng ei jäta puudutamata ilmselt ühtegi toidumaastikul toimetavat ettevõtet. Uusi põnevaid tegijaid lisandub aasta aastal üha enam, nii et sageli kerkib küsimus, kas kogu sellele küllusele on tõesti kuskil olemas tarbija?

Olukorras kus pakkumine ületab selgelt nõudmise, muutub valikute tegemine aga aina keerulisemaks ja sageli ei piisa valikute tegemiseks ka lihtsa pealkirja lugemisest toidu pakendil.

Toidumessi patroon Angelica Udeküll (vasakul) ja Tallinna Lauluväljaku projektijuht Heli Kuuse.
Toidumessi patroon Angelica Udeküll (vasakul) ja Tallinna Lauluväljaku projektijuht Heli Kuuse.  

Järjest enam väärtustatakse tervist ja teadagi, on hea tervise säilitamisel ja tagamisel toidul ülioluline roll. Keegi ei sea kahtluse alla, et meie rahva tervis ning heaolu on üsna otseselt seotud valikutega , millist toitu tarbime või kuidas kujundame oma igapäevast menüüd. 

Toit kui tervis, toit kui heaolu, toit kui elamus, toit kui turismimagnet, toit kui äri või elustiil. Seda nimekirja võib jätkata lõpmatult ja mida enam süüvida seda rohkem tekib küsimusi ja keerulisem ühest ja ainuõigeid vastuseid leida.

Toit ja toidukultuur on kindlalt ühe rahva ja rahvuse identiteedi küsimus ja oluline osa kultuurist, millega ennast tutvustada piire ületavalt .Põllumehed, toiduainetööstused ja väiketootjad, ühiskondlikud toitlustusasutused ja restoranid, toidupoed ja turud, koolid ja teadusasutused, turismiedendajad ja turundajad. Toit on ühe riigi visiitkaart, mille areng ja hea käekäik peaks olema meie kõigi südameasi. 

Eesti Toidumess - Sööma! on koht, kus on kahel päeval koos Eesti toiduvaldkonna tublid tegijaid ehk kõik need, kellest igaühel on edastada oma sõnum ja täita oma roll kujundamaks meie praeguse hetke toidulauda.

Siin saavad kokku toid-tööstused, kauplejad, toiduvalmistajad, erialaliidud, erinevad koolkonnad ja rahvusköögid, söök ja jook ning lõpptarbijad. See on nagu suur söömise ja teadmiste vahetamise pidu nii toiduproffidele kui kõigile neile, keda huvitab toidumaailm.

Siin leidub tegevust igas vanuses pereliikmetele. Nagu öeldakse - üks pilt räägib enam kui tuhat sõna, aga veelgi enam räägib isiklik kogemus, mistõttu kutsume Sind osa saama Eesti suurimast toidusündmusest - Sööma!

Kohtumiseni 4.-5. mail, Tallinna Lauluväljakul, kõik on oodatud, sissepääs on tasuta!

Angelica Udeküll Toidumessi patroon

Eesti Toidumess - Sööma! 2018 ajakava

Reede ja laupäev, 4.-5. mai 2018, Tallinna Lauluväljak, kell 11-20, sissepääs tasuta.Toiduliidu ja Eesti Toidumeistrite lavadel toimuvad toiduteemalised esinemised ja nii uued kui juba tuntud artistid esitlevad oma kavasid, mida saab erinevate ürituste sisustamiseks tellida. Toiduliidu lava kõnejuht on messi patroon, tippkokk Angelica Udeküll. Põllumajanduskoja Tunnustatud Eesti Maitse pääsukeselava kõnejuht on hobikokk Emil Rutiku.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt